2021-10-09
📍 Le Viet小编平时好少食越南菜😮💨 见到尖沙咀有间越南餐厅见到价钱都合理 菜式都几吸引 就同朋友去食~-大虾菠萝饭 $88个饭系用半边菠萝装住🤣 造型好正🤭饭上面有三只虾同肉松做装饰🥰 捞埋一齐食 食落去酸酸甜甜 咸咸地咁 饭入面仲有冇豆、菠萝粒、粟米同埋萝卜等 食落去有口感又唔会油腻😬套餐我另外加$8转特饮~ 椰汁红豆冰饮落去椰子味重 但系如果红豆分量再多啲嘅话就更好🙆🏻♀️同埋餐厅提供嘅饮管太幼饮唔到啲红豆🥺生牛肉汤粉 $65碗汤粉热辣辣上枱仲见到牛肉系红红地色~只要将牛肉浸落去热辣辣嘅汤底一阵间就会熟😜肉质嘅口感食落去啱啱好🥰 汤底食落浓郁 汤粉食落滑溜 口感唔错✊🏻另外午市套餐免费送饮品 我就叫左冻奶茶😜饮落去奶茶味都浓郁🙆🏻♀️鲜虾米纸卷 $38一碟有四旧 每旧都包住一只虾 再配酱一齐食食落去酸酸甜甜 口感几特别~越式甜品拼盘 $108甜品拼盘包括有芒果糯米饭、焦糖炖蛋、椰汁糕三样嘢~小编三样入面最钟意食焦糖炖蛋🥰 食落去外脆内软 表面𠮶层焦糖脆夹埋下面冻冻地嘅炖蛋一齐食口感唔错😻芒果糯米饭有两大块芒果🥭 芒果食落去好甜🥰 仲有两旧糯米饭加酱一齐食 都好味😋椰汁糕就
大虾菠萝饭 $88
个饭系用半边菠萝装住🤣 造型好正🤭
同埋餐厅提供嘅饮管太幼饮唔到啲红豆🥺
生牛肉汤粉 $65
碗汤粉热辣辣上枱仲见到牛肉系红红地色~
只要将牛肉浸落去热辣辣嘅汤底一阵间就会熟😜
另外午市套餐免费送饮品 我就叫左冻奶茶😜
饮落去奶茶味都浓郁🙆🏻♀️
鲜虾米纸卷 $38
一碟有四旧 每旧都包住一只虾 再配酱一齐食
食落去酸酸甜甜 口感几特别~
越式甜品拼盘 $108
甜品拼盘包括有芒果糯米饭、焦糖炖蛋、椰汁糕三样嘢~
椰汁糕就食落去烟烟韧韧 椰子味都重😛
大家睇完我哋嘅食评之后 想试嘅话可以参考下面嘅地址😚👇🏻
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ☆