2024-04-12
同好友放假去左位于观塘鸿图中心9/F嘅La Monde食隐世性价比高嘅法国菜午餐,呢度环境布置得好典雅,空间感十足,所以坐得好舒服,啱晒同家人、情人、朋友、同事嚟聚餐🥰👍店员态度亦亲切有礼,同店长倾谈当中,感受到餐厅好著重食物的品质,而且好用心❤️去烹调👍👍✔️烤阿根廷21日熟成牛扒配青酱($168)牛扒外层煎得焦香,内里7 成熟的肉质够腍又唔会太血(好友怕太生😅),所以啱啱好👍👍,配埋甜甜地酸酸地嘅青酱,特别好食,配菜嘅薯饼,薯蓉中又夹住有薯仔粒,好好味又有嚼口👍我地另加+38 改为套餐,有龙虾汤Lobster Bisque (假日优惠),龙虾汤味道浓郁又Creamy,配埋沙律菜同埋自家制面包,好满足。而且仲包一杯餐饮(咖啡或茶),性价比高之选🥰👍✔️🥗Garden Salad $68+$38配慢煮鸡胸肉沙律材料健康又丰富,有羽衣甘蓝、牛油果、三色藜麦、车厘茄、新鲜无花果、菠菜、果仁等😍😍😍,慢煮鸡胸,餐厅用左超过至少6 小时去慢煮鸡胸肉,所以肉质特别鲜嫩,唔会干争争😅👍,份量仲唔少,大大嚿,配埋沙律食,啱啱好🥰👍$106 就食到,仲包一杯餐饮,加$20 可转即榨鲜果汁,真系好抵食👏🏻👍我
✔️烤阿根廷21日熟成牛扒配青酱($168)
✔️🥗Garden Salad $68
+$38配慢煮鸡胸肉
我地今次另外嗌左两杯靓靓Cocktail 同Mocktail🥰,下次要试埋甜品😉
✔️Le Monde Rainbow 🌈🍹
($78)
呢杯Cocktail有蓝柑橘酒、毡酒,再配埋红莓汁、橙汁,形成好有层次的彩虹酒,好靓,打咭必选,味道都唔错😆
✔️Le Monde Colada🍸🥥
($68)
呢杯Mocktail 白雪雪,好治愈,无酒精的,椰浆和菠萝🍍汁混合搅拌,加冰块摇晃调制,好香椰子味,带有菠萝汁的酸酸甜甜,好饮👍👍
La Monde🦌
📮观塘巧明街94-96号鸿图中心9楼A室
(牛头角港铁站B6出口)
☎️36197969
#观塘美食#lemonde#delish#lunchtime #itlianfood #igers #foodbloggers#鸿图中心