2019-06-10
星期六加铜锣湾,两个条件加埋本已预计食饭一定会伤荷包,但竟然同朋友揾到呢间又抵又好食嘅泰菜,超幸运!店内环境不错,仲有架泰国笃笃车,好有泰味。星期六仲有午市套餐,仲要只系$60,有饮品,更送甜品,我同朋友大呼神奇,良心午市。泰式炒金边粉($58),好食,虾爽,碟边有辣椒、花生碎及糖,混合一起更惹味。黄咖哩焗鸡饭($58),好多汁,鸡肉份量都唔少,四五件大大件,咖哩汁偏甜味、椰汁味,好味。加左个沙爹串烧($68),两猪两鸡,热辣辣,沙爹汁香浓,我和朋友觉得猪肉好弹好好味。虽然有套餐有甜品,但我们都系加左个芒果糯米饭($60),超正,椰汁好香,够稠,挂在饭上好香。有白、红两款糯米,我觉得红色更香,芒果好甜,好满意呢个甜品。跟餐甜品都唔hea,系好好味嘅椰汁西米露,好香椰味,唔系死甜,西米都煮得刚好,好欣赏呢间店嘅食物。跟餐饮品,都OK,奶茶都唔错。成餐食到好饱,平时黎简单叫个套餐都好足够,性价比高,食物好食。
店内环境不错,仲有架泰国笃笃车,好有泰味。
虽然有套餐有甜品,但我们都系加左个芒果糯米饭($60),超正,椰汁好香,够稠,挂在饭上好香。有白、红两款糯米,我觉得红色更香,芒果好甜,好满意呢个甜品。 跟餐 甜品都唔hea,系好好味嘅椰汁西米露,好香椰味,唔系死甜,西米都煮得刚好,好欣赏呢间店嘅食物。
跟餐饮品,都OK,奶茶都唔错。