2024-04-06
🍽️ 小渔港海鲜舫 鲜蒸‧鲜味火锅 (太子)📍太子荔枝角道127-133号地舖-想食粥底火锅好耐啦😝😝最近见到好多人推荐呢一间餐厅!一于去试吓🫰🏻🫰🏻我哋今次拣咗「是日厨师智选套餐」( $318一位),性价比真系好高🥰🥰💫刺身拼盘刺身拼盘种类丰富,有希灵鱼、北寄贝、三文鱼、油甘鱼、带子😋😋全部都系厚切鲜甜大大份🤩🤩食到开晒胃呀😚😚💫猪骨瑶柱粥底一开始职员就帮我哋煮粥底,见到有好多猪骨同埋瑶柱🤩🤩喺即海鲜嘅过程入边,不但只帮我哋加埋蟹盖,仲要成日过嚟帮我哋搅拌啲粥😚😚😚最后个粥完全冇㶶底,仲要好香好滑,好细心呀💕💕💫八款时令海鲜今日嘅时令海鲜有马友、虾、鲍鱼、扇贝、蟹、花甲、沙蚬、花螺🦐🦀🐚🌸马友鱼肉雪白嫩滑,鱼油香味好重,煮得啱啱好👍🏻👍🏻不过食嘅时候有少少细骨🤏🏻🤏🏻🌸鲍鱼弹牙软滑🫶🏻🫶🏻🌸扇贝厚肉又大粒,好嫩好嫩🤤🤤粉丝入味😍😍🌸虾头有满满虾膏❤️❤️肉质弹牙爽甜🦐🦐🌸几款甲壳类都大只又弹牙,重点系完全冇沙㗎🥰🥰个人觉得最正系花甲,食落好鲜甜🌸重点就系只蟹啦🦀🦀爆晒膏啊🤩🤩🤩蟹肉鲜甜结实,职员仲好贴心咁帮忙打碎啲蟹钳😋😋啖啖肉好满足🥳🥳🥳💫四款时蔬话就话四款,但系其实佢唔止㗎😆😆有节瓜,
📍太子荔枝角道127-133号地舖
💫刺身拼盘
💫猪骨瑶柱粥底
💫八款时令海鲜
🌸扇贝厚肉又大粒,好嫩好嫩🤤🤤粉丝入味😍😍
🌸虾头有满满虾膏❤️❤️肉质弹牙爽甜🦐🦐
💫四款时蔬
话就话四款,但系其实佢唔止㗎😆😆有节瓜,粟米,芋头、南瓜、番薯仔同埋虫草花蒸鸡,仲要有个乌冬底😍😍荷叶底包住,不但只唔会流汁,仲令到啲蔬菜吸晒鸡肉嘅香味💕💕
💫一款主食-椒盐鲜鱿
椒盐鲜鱿香脆惹味,啱啱炸起🔥🔥🔥热辣辣真系好正呀😋😋
🌟员工好细心,好主动帮手蒸海鲜,每当计时器一响,即刻会有员工过嚟帮手🫶🏻🫶🏻
🌟楼底好高,座位阔落又舒服,见到好多食客都系一班朋友一边食海鲜一边吹水,系聚会嘅好地方啊🥰🥰🥰
🌟食物份量同质素绝对对得住个价钱,我同朋友都饱到个肚胀卜卜🤰🏻🤰🏻性价比极高!
推荐指数:4/5
抵食指数:5/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#PrinceEdward #太子 #太子好去处 #太子美食 #小渔港海鲜舫