2023-03-07
之前同同事去乐富开会,见到商场呢间韩国餐厅性价比几高,就决定喺度食Lunch🇰🇷Menu实在太多选择,见到明洞二人套餐好丰富🤤有齐沙律、小食、锅物、主食、甜品同饮品,就拣左黎share享用~🌟薄烤牛肉野菌沙律一上菜已经闻到好香嘅黑醋味,食落好开胃😙甜酸比例啱啱好!啲牛肉煎得好香,有咬口得嚟又一啲都唔老🥩同埋个份量十足,好抵食!🌟黑醋烤韩国猪肉饼成日岀街食呢类小食会怕佢一系松散,一系就太硬呢个猪肉饼就完全冇问题,实得嚟又够啉🐷又有黑醋调味,作为前菜小食一流🌟迷你肥牛粉丝锅个汤底好够味,入面啲料都好足🙌🏻最惊喜就系有年糕🍲配合猪骨汤底有种中韩风格cross over嘅感觉🌟拉丝芝士香烧鸡翼伴泡菜炒饭芝士劲多,一定满足到钟意拉丝嘅朋友🧀泡菜炒饭够味但唔辣,适合所有人👏🏻画龙点睛系鸡翼调味较甜🍗同炒饭有鲜明对比,令整体多咗层次感🌟奶油芒果窝夫雪糕芒果味浓郁🥭唔会太甜,夹埋芒果果肉食好正!窝夫即叫叫整,热辣辣🧇外脆内软,口感非常好👍🏻🌟即磨咖啡/荔枝乳酸特饮即磨咖啡会有块饼干俾客人配搭享用,好细心☕特饮嘅荔枝味好似细个食果种啫喱,一饮童年回忆翻哂嚟🥤就算冇叫少甜都啱啱好😜餐厅座位阔落,坐得舒服又
🌟薄烤牛肉野菌沙律
一上菜已经闻到好香嘅黑醋味,食落好开胃😙甜酸比例啱啱好!
啲牛肉煎得好香,有咬口得嚟又一啲都唔老🥩
同埋个份量十足,好抵食!
🌟黑醋烤韩国猪肉饼
成日岀街食呢类小食会怕佢一系松散,一系就太硬
呢个猪肉饼就完全冇问题,实得嚟又够啉🐷
又有黑醋调味,作为前菜小食一流
🌟迷你肥牛粉丝锅
个汤底好够味,入面啲料都好足🙌🏻
🌟拉丝芝士香烧鸡翼伴泡菜炒饭
芝士劲多,一定满足到钟意拉丝嘅朋友🧀
泡菜炒饭够味但唔辣,适合所有人👏🏻
画龙点睛系鸡翼调味较甜🍗同炒饭有鲜明对比,令整体多咗层次感
🌟奶油芒果窝夫
雪糕芒果味浓郁🥭唔会太甜,夹埋芒果果肉食好正!
窝夫即叫叫整,热辣辣🧇外脆内软,口感非常好👍🏻
🌟即磨咖啡/荔枝乳酸特饮
即磨咖啡会有块饼干俾客人配搭享用,好细心☕
餐厅座位阔落,坐得舒服又有私隐度
店员服务态度亦好有礼貌👍
📍小火焰韩式咖啡厅 (乐富广场)
乐富联合道198号乐富广场A区1楼1171-1179号舖