5天前
🚩JIKKA烧鸡铜锣湾都开左ᴊɪᴋᴋᴀ|全港第四间分店铺面色彩缤纷|一眼就认到 ⸌̷̻ ( ᷇๑ॢ˃̶͈̀ ꇴ ˂̶͈́๑ॢ) ⸌̷̻装修以\成长回忆/为主题墙身会见到飞行棋|电影戏票|竹蜻蜓嘅踪影ᴊɪᴋᴋᴀ意思系父母的家 – ̗̀ ( ˶’ᵕ’˶) ̖́-菜式同屋企一样主打\低盐低糖无味精/〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈茜霸皇香茅青柠烧鸡 $308嚟到呢度一定要食佢哋王牌烧鸡‼️口味有好多|我哋就叫咗比较清新嘅香茅青柠烧鸡即叫即烧所以需要等一阵份量足够2-3个人ꜱʜᴀʀᴇ烤鸡里面塞满晒香草柠檬|撑到胀卜卜鸡肉非常嫩滑|边食边滴汁٩(๑´3`๑)۶🌈海鲜香蒜橄榄油意粉 $148近排好迷橄榄油意粉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)不过咁简单嘅意粉|要好食其实真系好难呢边嘅蒜蓉泥好碎|同意粉完全混为一体有青口|海虾而且都系非常新鲜🌈墨西哥玉米片 $118种草左妈咪爱上食墨西哥脆片不过就真系估唔到佢超热辣辣上枱((平时都系脆片再加牛油果酱 (´-ωก`)依度就系成碗都焗到热辣辣|而且加入咗好多配菜一件接一件完全停唔到口🥹🌈斑点狗 $88黑松露沙律酱口味|面头铺咗脆烟肉面包中间夹咗芝士|热狗肠仲识爆汁非常高质嘅热狗🌭🌈蘑菇汤 $58 超足蘑菇蓉|饮
铜锣湾都开左ᴊɪᴋᴋᴀ|全港第四间分店
份量足够2-3个人ꜱʜᴀʀᴇ
烤鸡里面塞满晒香草柠檬|撑到胀卜卜
鸡肉非常嫩滑|边食边滴汁٩(๑´3`๑)۶
🌈海鲜香蒜橄榄油意粉 $148
近排好迷橄榄油意粉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
不过咁简单嘅意粉|要好食其实真系好难
呢边嘅蒜蓉泥好碎|同意粉完全混为一体
有青口|海虾而且都系非常新鲜
🌈墨西哥玉米片 $118
种草左妈咪爱上食墨西哥脆片
不过就真系估唔到佢超热辣辣上枱
((平时都系脆片再加牛油果酱 (´-ωก`)
依度就系成碗都焗到热辣辣|而且加入咗好多配菜
一件接一件完全停唔到口🥹