纪念日/屋企人生日/你有个文青另一半嘅话都好推荐嚟呢到💙💙(ㅅ´˘`)♡呢到由门面到餐厅入面每一个空间都摆放咗唔同嘅凡高展品🎨/商品⌚/art prints/打卡布置🎹🌻🛋️ 仲有桌球枱同boardgame 感觉入左个gallery 个人都放慢返啲~我地坐左喺钢琴同一个橱窗隔离 成晚餐厅气氛都好好好舒服🩵 然后呢到每一道菜上枱都好似一份艺术品✨👨🏻‍🍳🤳🏻欧陆式小食 - 鲜虾&三文鱼包芝士粒❤️‍🔥个三文鱼包芝士粒真系好好食🥹 个芝士咸咸香香味道开胃🧀 同三文鱼好夹 另外三文鱼同虾都好新鲜 🦐👍🏻👨🏻‍🍳🤳🏻欧陆式小食 - parma ham配哈密瓜&鱼子酱青瓜三文鱼蓉 🍈哈密瓜好清甜 鱼子酱嘅微微咸香 + 青瓜有嘅fresh 口感 + 新鲜鱼香嘅三文鱼蓉 3件事好夹我几满意 🐟🥒😚👨🏻‍🍳🤳🏻98%野菌忌廉汤 配凤香园餐包 ❤️‍🔥🍞staff有特别讲个包嘅来源的确个包外层脆口仲有啲麦片碎食落好crunchy 入面好松软好好食 🥣个汤饮到粒粒野菌碎 浓浓嘅野菌味道 汤嘅份量都几多 系个有饱腹感嘅餐汤 值得推荐!! 🥹❤️‍🔥👨🏻‍🍳🤳🏻凡高招牌澳洲顶级和羊配蒜蓉香草薯角 ‼️我地建议大

感觉入左个gallery 个人都放慢返啲~
我地坐左喺钢琴同一个橱窗隔离 成晚餐厅气氛都好好好舒服🩵

🍈哈密瓜好清甜

👨🏻‍🍳🤳🏻98%野菌忌廉汤 配凤香园餐包 ❤️‍🔥
🥣个汤饮到粒粒野菌碎 浓浓嘅野菌味道

👨🏻‍🍳🤳🏻凡高招牌澳洲顶级和羊配蒜蓉香草薯角
‼️我地建议大家拣5成熟 ~
我地拣咗7成 唔膻而且觉得个肉厚实得嚟唔韧 相信5成口感仲正 🥹
个酱嘅味道香得嚟又唔会盖过羊嘅香 ~

👨🏻‍🍳🤳🏻火焰美国Prime 护心肉牛柳串 ❤️‍🔥
由蘑菇护心肉牛柳同椒组成2大串🤩
会喺你面前放上烤架淋上火焰 🔥好啱打卡📷
同埋烧三色椒嘅香气真系不得了 🥹staff 会帮你反下咁烧 大约30秒就会放上备咗薯菜嘅碟
护心肉牛柳有牛味得嚟咬落又够嫩滑😚 咬开仲见到粉嫩感 嗅觉味觉都满足到 非常推荐食呢个❤️‍🔥✨

👨🏻‍🍳🤳🏻比利时70%黑朱古力 & 泡芙
🍫70%黑朱古力唔苦个甜亦都超温和 个蛋糕都soft 所以好轻松食晒成个😛
☁️泡芙系有惊喜嘅好食 个皮嘅脆嘅程度真系刚刚好 cream 绵密好好食

👨🏻‍🍳🤳🏻Tiramisu&士多啤梨蛋卷
个士多啤梨卷蛋几松软好食 感觉佢地嘅海绵蛋糕都做得几好 仲有啲士多啤梨肉🍓
佢地嘅汤同正餐份量都多 所以甜品细细两件满足到完成成个routine 嘅仪式感(๑•ᴗ•๑)♡

觉得纪念日/唔同节日都好值得嚟呢到食餐好 同埋呢度都有啲纪念品买下 百几蚊都有 钟意嘅更加要嚟~

btw 走嘅时候发现门口上面有个大雀笼入面有2只雀 可以买粮比佢地🦜😹
  • 98%野菌忌廉汤
  • 火焰美国Prime护心肉牛柳串