2023-12-31
喺港岛等食圣诞餐前 嚟到艺里坊叹杯咖啡 点了几款圣诞限定餐点及咖啡🎅🏼🎄⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ▪️ 期间限定水果枕$1081️⃣肉桂焦糖苹果枕奶油十分幼滑 仲有好浓郁的肉桂味焦糖苹果系小鹿造型🦌🦌酸酸甜甜好醒胃略嫌觉得面包表面唔够松软2️⃣和光经典黑枕面包又香浓黑芝麻味 奶油口感亦系十分软滑仲有不同颜色鲜甜水果 卖相及味道不错▪️ 和光茶渍饭餐(日本三文鱼碎)$98茶渍饭餐配京都京番茶茶底、日式酱烧饭团、玉子烧、京都冷豆腐及时令水果-奇异果金果烧饭团🍙表面微焦 但口感唔够脆口偏硬茶底茶味香浓👍🏼本身三文鱼碎都咸香 整体饭团调味不错👌🏼▪️ 北海道粟米浓汤乌冬 $88北海道粟米粒🌽香甜 粟米浓汤味浓 稻庭乌冬虽然弹牙但份量比较少仲有少量男爵薯仔🥔但食完都系唔够饱▪️焦糖脆饼拿铁 $62特式焦糖脆饼酱浓浓的Biscoff焦糖味▪️ 姜饼拿铁 $58有姜饼人造型饼干 卖相吸引适合打卡拿铁带淡淡的姜味👍🏼食物味道及卖相唔错 但定价较高🤑份量都好少 如果每人单点一份餐点会唔够饱为打卡的话 食物卖相同环境舒适宁静都系唔错👍🏼要投诉嘅系我哋张「枱」系喺个小木柜上面放块木板
点了几款圣诞限定餐点及咖啡🎅🏼🎄
拿铁带淡淡的姜味👍🏼
食物味道及卖相唔错 但定价较高🤑份量都好少
如果每人单点一份餐点会唔够饱
为打卡的话 食物卖相同环境舒适宁静都系唔错👍🏼
要投诉嘅系我哋张「枱」系喺个小木柜上面放块木板 类似人地打麻雀块板咁😂😂但完全冇任何嘢固定 结果只手放上去嘅时候块板就会好似摇摇板咁弹起😂😂😂全餐饭我哋就互相提醒唔好用张「枱」嚟借力或者放只手上去😅😅如果唔系就成枱𩠌飞起