2020-06-13
1965 浏览
今朝陪妈妈睇完医生,就行去附近揾D好野,3母女食餐饭😂 我细妹就极力推荐呢间~北京老家上到去真系令我好惊讶,首先大门好似有2个门神咁,好庄严,入到去就选左一张4人台,台中间玻璃下有个青花盘,原来入面养左几条金鱼🐠🐟活生生的。呢度既台櫈都十足电影内古时的竹藤家具简直令我好似置身于「倩女幽魂」一剧当中讲返正题先,我地3人叫左3个午餐,相当抵食,叫左荠菜炒年糕,套餐仲有3粒韮菜水饺($52)、红油抄手和小笼包,套餐内今天包埋猪皮冻($52)而3款套餐都有番茄蛋花汤一个,由于今天系星期六关系,每人要额外另加$12茶钱,而呢度全日都免加一的味道方面真系,小笼包热辣辣,肉汁多,皮都算薄、红油抄手够🌶特别在系用甜豉油,令到🌶中带甜👍🏻、荠菜炒年糕中有少少肉丝,令到味道无咁斋😍,每样都做得非常精美呢餐食到饱饱都系$192埋单,我细妹真系无介绍错
讲返正题先,我地3人叫左3个午餐,相当抵食,
荠菜炒年糕