2024-09-06 64 浏览
话说昨日天文台预报6:20挂 享受了半日台风假期 于是走咗去黄金海岸商场行吓 见到有间Pacific Coffee 入去帮衬吓饮杯咖啡☺️ 我叫左一杯冻椰青美式咖啡 一杯冷萃咖啡 一件苹果批 加一杯红莓希腊乳酪 椰青美式咖啡清新口味 因为椰青嘅关系 咖啡特别清甜 我要我要用清甜嚟形容😆 因为大家都知道椰青水系非常之清甜 将咖啡加入去 其实味道真系好清新好Fresh 另外一杯冷萃 咖啡 我真心唔喜欢 唔系咖啡嘅问题 而系我自己嘅问题😬😬 咖啡带浓郁嘅酸味 我比较不喜欢 但朋友就非常喜欢 所以每个人嘅口味都唔同 最紧要系拣啱自己嘅😬 苹果批加热后 热辣辣 松软 甜度适中 最钟意食苹果批😋 希腊乳酪一直都系我的最爱 口感丝滑细利 Creamy 略带少少酸味 但加咗红莓酱 搅拌一齐食 我最喜欢 ☺️☺️ Hea咗个几钟 天文台已经挂8号风球 返屋企噜☺️☺️
话说昨日天文台预报6:20挂
2024-09-05