2020-11-01
星期六日嘅西贡人山人海,平日嘅西贡就安静好多,特登请咗日假入嚟叉叉电!嚟到呢间小巷Cafe,细细的小店只有四五张枱,可以想像如果系星期六日人多时真系会有啲迫,但系我哋平日去,就系窗边坐足左一日,好舒服😌🍳All Day Breakfast $78睇相都见到好有心机摆盘,好丰富。粒粒蘑菇炒得好香,值得一赞系牛角包好松软~烟肉英国肠再加薯饼既组合,食嘅时候好开心不过食到最后就有啲油腻😣如果再多啲沙律菜就好喇!☕️ Mocha $36又系有心思嘅拉花,朱古力味好够浓。偏甜,不过系我自己唔记得嗌少甜姐😝两位老板好亲切,听佢哋讲系夫妻一齐开小店,好温馨呀🥰前前后后都见到啲西贡嘅街坊入嚟同佢地倾吓计,好有人情味🥰好笑嘅系我哋走嘅时候唔记得俾钱,讲完拜拜要老板追出嚟收钱😅唔知点解我成日去餐厅都有呢啲事发生,你哋会唔会好似我咁咁大头虾㗎?总括来讲,小店环境舒服,食物性价比高,放假悠悠闲闲咁就一日好舒服😌推介!
🍳All Day Breakfast [8/10] $78
☕️ Mocha [7/10] $36