2008-07-05 11 浏览
旺角太多野食,试得地舖多,都有时想试下楼上舖,今次俾楼梯口块牌入面只猫吸引左我上呢间catfe~上去0既楼梯都比较残破,有个伯伯刚刚落楼,撑住拐杖都有d危险0既感觉呢~入到catfe,一位年约廿多岁0既四眼男生好有礼貌咁同我讲「欢迎光临」然后带我入里面「请随便坐」,沿途见到三只猫,都0系一间对住门口0既房入面训紧,KAWAII!!!我坐进舒服0既sofa凳上,男生递上menu「睇下要食d咩~」我点了海鲜意粉+热朱古力,呢度有悠闲0既外地音乐播放,令人感觉好舒服,睇番未睇完0既书,用画有好多只猫猫图案0既杯装住朱古力,好浓郁0既朱古力味,好饮~再过5、6分钟,意粉上台,都几大碟,海鲜有青口、虾、蟹柳、墨鱼,都几丰富,意粉仲几有弹性,几索汁,味道唔错,食野期间,有两只猫出黎行黎行去望黎望去好似巡视咁,钟意猫0既人会enjoy呢个环节,食完个意粉,一边细味杯朱古力,一边睇住书,又冇人催赶,真系难得0既悠闲时光呢~最意外0既系呢度可以用八达通俾钱架,好好~收银哥哥都系好有礼貌0既呢~

最意外0既系呢度可以用八达通俾钱架,好好~

收银哥哥都系好有礼貌0既呢~