2011-07-27
其实一路想试呢间好耐, 终于食到喇~~~装修简单得来, 比人一种好悠闲自在的感觉, 系到食个TEA, 慢慢坐下同朋友倾下计, 开开心心过一个下午, 真系一个唔错的地方.下午茶SET 只有几款选择, 但价钱都OK.而MENU 中的选择都系一般的意粉, 意大利饭, PIZZA, 及小食之类, 小食几三十几蚊, 都好平.最后我地叫左个二人下午茶, 贪咩都有少少, 细细件, 个卖相都好好.分别有三款咸点及三款甜点, 样样都好食.先食件三文治吧, 怕如果食其他先, 味道过浓会盖过这件清清的三文治. 件野都几大件, 要分开两层慢慢食,三文鱼都OK.再来食这件牛肉包, 好多肉汁, 又唔会太干, 几好食.最后快快食埋件咸点就可以食甜点...呢件都好食.甜点中最爱呢件, 个吉士好好食, 好MATCH饼个味道。 开头谂住用都叉食, 但又怕碎晒, 便用手吧。 食到一半时, 中间啲吉士走晒出来, 搅到成手系, 都系再用返叉食, 只好逐层慢慢享用。。。谂起都想再食。另外两件甜品唔特别, 同平时的差不多。差唔多食完, WAITER 好主动来帮我地ORDER DRINK。 DRINK LIST 中主要以COFFEE
下午茶SET 只有几款选择, 但价钱都OK. 而MENU 中的选择都系一般的意粉, 意大利饭, PIZZA, 及小食之类, 小食几三十几蚊, 都好平. 最后我地叫左个二人下午茶, 贪咩都有少少, 细细件, 个卖相都好好.分别有三款咸点及三款甜点, 样样都好食. 先食件三文治吧, 怕如果食其他先, 味道过浓会盖过这件清清的三文治. 件野都几大件, 要分开两层慢慢食,三文鱼都OK. 再来食这件牛肉包, 好多肉汁, 又唔会太干, 几好食. 最后快快食埋件咸点就可以食甜点...呢件都好食. 甜点中最爱呢件, 个吉士好好食, 好MATCH饼个味道。 开头谂住用都叉食, 但又怕碎晒, 便用手吧。 食到一半时, 中间啲吉士走晒出来, 搅到成手系, 都系再用返叉食, 只好逐层慢慢享用。。。谂起都想再食。 另外两件 甜品唔特别, 同平时的差不多。
差唔多食完, WAITER 好主动来帮我地ORDER DRINK。 DRINK LIST 中主要以COFFEE 为主。 我地坐左好耐, 隔离枱转左几转我地都仲未走, 仲会不时走来帮我地加水, 又无黑面, SERVICE好好.