自从上次食过呢间绵绵冰之后,去到任何食甜品嘅地方都会有意无意睇吓佢哋个餐牌有冇刨冰卖,喺九龙城金满堂都食过一次,但系完全唔同𠮶种感觉,九龙城嘅实在太粗,冇咗细滑嘅美味!曾经沧海难为水,虽然山长水远,星期日有时间仍然唔介意用两个钟头车程来回入去解吓冰毒瘾!今次我哋就要咗哈蜜瓜味,配黑珍珠、荔枝椰果、三色Q果同埋芒果糖浆。哈蜜瓜味绵绵冰外表呈青绿色,份量好似比上次三月嚟食时细咗,刨冰密度亦粗咗而且好快溶,食落亦冇咁滑!虽然系咁,但系味道仲系一流,仍然值得大力推介!绵绵冰入口甜蜜而冰冻,芒果糖浆冇过份甜又或者抢咗冰本身嘅水果味道,椰果同珍珠都好弹好爽,真系好得!希望佢系因为太多人帮衬先至令出品有啲参差,唔好保唔住水准就可以嘞!一定会再嚟!

哈蜜瓜味绵绵冰
份量好似比上次少!
$14 (宵夜)
哈蜜瓜味绵绵冰
份量好似比上次少!
  • 绵绵冰