2015-02-23
情人节正日 难得系公司短周 可以放假 (不过可惜男朋友要番工)⋯训到晏周 走左gym room运动一下 冲洗下 就揸车接妈妈同儿甥仔 去左铜锣湾食饭⋯西方节日紧系要食西餐 所以上左the sky bar食扒!未到7点 已经好多人排队等位,见应该无禁快到我地⋯所以去左附近行下,简下新衫过年!(情人节加星期6,果然人多花多!)7点半上番去,好彩时间岩岩好,差唔多到我地~简单讲下个menu,原来情人节有出special menu set。有前菜,有汤,头盘有4样简,同堆甜品(儿甥仔最爱!)前菜 外型几吸引~ 有个display到玫瑰禁既三文鱼花。头盘我地简左2样,一个系一个系鱼⋯(2个女人加一个小朋友 其实个份量已经ok!因为个西冷份量真系好大呀)西冷 因为有小朋友 我都唔order半生熟啦~7成比较好~佢易切开,所以我都好易就share同比侄仔~之后妈妈order左个鱼,金黄色,煎得好香滑最后甜品,有3样野,小朋友最爱。我食落甜度ok,平日家姐唔会比仔仔食太多甜野,不过今日就比佢放纵下啦!妈妈都好难得地会食多几啖!
7点半上番去,好彩时间岩岩好,差唔多到我地~
头盘我地简左2样,一个系一个系鱼⋯(2个女人加一个小朋友 其实个份量已经ok!因为个西冷份量真系好大呀) 西冷 因为有小朋友 我都唔order半生熟啦~7成比较好~佢易切开,所以我都好易就share同比侄仔~
之后妈妈order左个鱼,金黄色,煎得好香滑
题外话/补充资料:
食完之后,本身想去维园行埋年宵,但人好似太多,拎车就走lu。