2022-06-22 68 浏览
一直都好想去试下呢间餐厅,位于大角咀,其实好鬼近地铁站,本来谂住快快脆落地面开google map揾,点知一落去就见到佢。我系生蚝刺身爱好者!而呢间嘅生蚝未至于话有好多好多款,今次去就系有三款,法国 🇫🇷 西班牙🇪🇸爱尔兰🇮🇪 ,而当中爱尔兰𠮶款生蚝,我系一定会返去再食!首先size嚟讲都几好肉,入口海水味系够嘅,但又唔会好似吞左啖海水咁喊,鲜味刚好到位,味道几creamy 老板叫我地食完其他两个地区,最后食呢款,应该就系咁嘅原因,食完成个口都系生蚝嘅鲜甜味,讲起都想返去啪多几只。另外间铺仲有啲特色玩法,威士忌配生蚝,同埋bloody mary浸生蚝,唔系讲笑,都几夹。不过温馨提醒,揸车或者酒量极差既,点威士忌配生蚝𠮶时要注意返,真系有一shooter 嘅威士忌架~bloody mary入口时小小辣,但系无后劲嘅,过一下瘾又唔会令你keep住辣,几爽同埋个味几特别,好食的:)除左生蚝其实餐牌上面都有唔少海鲜刺身,例如珍宝带子,海胆等等,不过各位订位前最好订定,因为餐厅唔算太大,为左保持所有食材新鲜,应该唔会预太多食材,订定最稳阵,我就食唔到个海胆啦有少少失望,下次会订左再去,但珍宝带子

除左生蚝其实餐牌上面都有唔少海鲜刺身,例如珍宝带子,海胆等等,不过各位订位前最好订定,因为餐厅唔算太大,为左保持所有食材新鲜,应该唔会预太多食材,订定最稳阵,我就食唔到个海胆啦有少少失望,下次会订左再去,但珍宝带子高质!绝对新鲜!

最后讲一讲块牛扒,28天熟成,味道中上,值回票价!同埋都几大块。。我同男朋友两个人一齐食都够饱,不过可能因为我地啪左好多生蚝,哈哈