餐厅: La Serre
资讯:

2023-10-31 45 浏览
趁住早收工,约细妹去观塘海滨食餐饭,附近有咪表方便佢泊车,正值放工时间,好快就有位啦~~而家秋风起,海滨边凉风送爽,所以出面一早坐满咗,唯有坐入面~今晚Halloween嘛…餐厅又点会少咗halloween装饰呢?因为时间尚早,唔系食大餐嘅打算~所以叫咗一个日本猪软骨墨西哥饼,同埋一个素牛肉千层面~因为我有几声咳,唔敢饮冻嘢…咁就一人一壶热水果茶啦~水果茶先上,一倒出嚟好香百香果味!🥰但系饮落又唔会好甜,反而酸酸哋,配搭茶香,喉咙好舒服!先上嘅系墨西哥饼,份量非常充足!🌮除咗慢煮猪软骨之外,入面仲有牛油果、沙律菜,非常新鲜!🥰👍🏻细妹尤其钟意火箭菜𠮶种甘甘苦苦,同埋独特嘅香味;另外仲有配搭蕃茄粒酱~牛肉千层面一上枱就闻到非常之香,最衰我哋挂住倾计,放耐咗佢啲芝士变硬咗,所以个面有少少韧,但系其实入面嘅素牛肉酱都好好味,配埋茄汁芝士酱,味道十分香浓!食到一半出面有人busking🎤,又别有一番风味!🥳

水果茶

日本猪软骨墨西哥薄饼

素牛肉酱千层面

食到一半出面有人busking🎤,又别有一番风味!🥳

2023-10-31
水果茶