2019-07-13
最近相约友人系屯门食饭 无意中见到呢间餐厅🍴名几特别 虽然对港岛人黎比较远😹但价钱都唔贵 餐厅布置气氛都好有格调 叫左两个main upgrade 做set会有汤 沙律🥗蒜蓉包🍞同甜品汤系搅碎既蘑菇汤 啖啖都有蘑菇粒 浓郁但可以稠身小小口感会更好 蒜蓉包焗得好香脆卜卜 蒜蓉味再重啲会更好 👍🏻食到一半主菜就到 而且摆碟非常吸睛🤩美式bbq猪仔骨配薯条 $128Ribs系本人最爱所以系必叫!🥰一黎到就心心眼😍足足仲长过友人手臂💪🏻而且仲比我自己本身20cm长既手更大!份量好多好抵食!出面食一份ribs最少都要200up 呢个真心推荐!👍🏻表面布满甜甜既烧烤汁 系ribs底下既系薯条🍟都沾到啲sauce🤤而且啲肉既份量唔会得小小同全部骨 啲骨系好幼身 所以系啖啖肉整好嫩口😋多到差啲食唔晒🤣顶级安格斯肉眼配薯角 $138薯角系超肥美🤪大条口感外脆内软 而肉眼扒一开头落单叫左5成但最后变左7可能系听错左但闻落好香味道不俗😬配左黑椒汁 切落冇血水整体会比较干身 口感烟韧🤔是日甜品系好似骰仔咁既tiramisu 仲挤左朱古力酱系面so sweet😛蛋糕🎂比较湿润 干身啲口感会更好
最近相约友人系屯门食饭 无意中见到呢间餐厅🍴名几特别 虽然对港岛人黎比较远😹 但价钱都唔贵 餐厅布置气氛都好有格调 叫左两个main upgrade 做set会有汤 沙律🥗蒜蓉包🍞同 甜品
汤系搅碎既蘑菇汤 啖啖都有蘑菇粒 浓郁但可以稠身小小口感会更好 蒜蓉包焗得好香脆卜卜 蒜蓉味再重啲会更好 👍🏻 食到一半主菜就到 而且摆碟非常吸睛🤩
美式bbq猪仔骨配薯条 $128
顶级安格斯肉眼配薯角 $138
薯角系超肥美🤪大条口感外脆内软 而肉眼扒一开头落单叫左5成但最后变左7可能系听错左 但闻落好香味道不俗😬配左黑椒汁
是日甜品