2019-02-11
平时真系好少喺油麻地食嘢,但系见到好多不同嘅媒体都推介呢一间餐厅,所以黎试吓。一入到去完全系俾佢个装修吸引,好有森林草地嘅气氛,因为佢啲装饰都有用草地同埋好多木嘅元素,店面虽然唔系好大但系都有唔少人食紧野。主要以西餐为主,但系都夹杂着唔少日式元素,钟意食日本嘢嘅我当然要买一啲fushion 啲嘅菜啦。最后叫咗Wasabi带子意大利饭同埋明太子蟹肉扁意粉。个Wasabi攻到我系咁流眼泪,好鬼正!估唔到Wasabi同意大利饭嘅同埋cream都几夹~明太子就唔使讲,我的最爱~满满嘅明太子酱只挂落扁意粉度,满足!薯条🍟系饮得嘅tiramisu哗!呢个出乎意料地好饮,佢真系做到𠮶种芝士味,而且咖啡底同朱古力味都几夹,会想再饮多一杯嘅氛围。个甜品外观非常靓,好似一个星球咁,佢里面系朱古力雪糕同埋一啲脆脆,冰冻嘅感觉之下有啲确实嘅口感,食埋佢就成餐圆满啦!
薯条🍟