2021-04-09 98 浏览
呢间点心店想试好耐,行过好彩唔洗等位就入到😎环境干净,虽然张台唔算大,但坐落去都舒服😉1️⃣紫金流沙包 $42卖相👍🏻紫色唔系深紫睇落唔错,超流心!我搣左三个包都爆浆😂流心紫薯蓉加埋芋头粒好热,大家小心热,其实我本身谂住食黑金流沙,但系今日净系得紫金流沙,所以睇彩数啦,食落都有惊喜,甜度可接受,店员就话黑金流沙会比较甜🤔2️⃣蟹籽烧卖王 $30大大粒烧卖,见到隔离个笼都大大粒😁食落都好满足,啖啖虾肉,表面仲布满蟹籽👍🏻推荐🥢3️⃣晶莹虾饺皇 $33虾饺比起烧卖就无甘大粒,食落虾肉都新鲜爽口,虽然虾肉分量唔算多,皮唔算好薄,但味道都唔错。4️⃣鲍菇虫草棉花鸡 $30棉花鸡食落味道正常,鸡肉蒸得都几滑,但感觉好油🥲建议可以加多少少虫草,卖相会更加靓🤔5️⃣养生姜汁糕 $22姜汁糕味道正正常常,姜味重, 口感比较烟韧,唔会太甜。6️⃣增城蔗糖马蹄糕 $18马蹄糕就麻麻地,因为食落去口感比较松散,虽然卖相系几靓好金黄,但唔算好食。7️⃣花胶虫草花栗子炖土鸡汤 $60呢个炖汤睇落好足料,有花胶仔😂干栗子、虫草花、鸡脚、鸡肉等材料,但饮落味道唔浓、好淡🥲60蚊好失望🥲但饮得出佢无加味精。PS:免收茶芥同加一💛💛(5个🌕为满分

1️⃣紫金流沙包 $42

2️⃣蟹籽烧卖王 $30

3️⃣晶莹虾饺皇 $33

4️⃣鲍菇虫草棉花鸡 $30

5️⃣养生姜汁糕 $22
姜汁糕味道正正常常,姜味重, 口感比较烟韧,唔会太甜。

6️⃣增城蔗糖马蹄糕 $18

7️⃣花胶虫草花栗子炖土鸡汤 $60

PS:免收茶芥同加一💛💛

(5个🌕为满分)
味道:🌕🌕🌕🌖🌑
服务:🌕🌕🌕🌖🌑