2021-12-12 62 浏览
今日放假,同老友粉岭一日游!由朝早就吃喝玩乐,最回味都系辣辣屋嘅晚餐!平时一般会选择食酸菜烤鱼或麻辣居多,首先多谢店员介绍食泰式冬阴公江团鱼,真的无介绍错!上菜时已经闻到好香冬阴公味道,汤底滚起舀起一碗饭下先,微微辣,又多配料,正!第一次食江团鱼,鱼肉好滑,啖啖肉,又不多细骨,对我老友怕食多骨鱼来说,绝对系佢杯茶!我哋选择配B,有5款配菜,包括午餐肉,鸭血,云耳,贡菜,是日靓菜(当日是皇帝菜)!鸭血不会一夹就散,云耳大大块,两款索咗汤底食,好正!好耐冇食过贡菜,好爽!皇帝菜又新鲜!个配菜组合配搭一流!蒜烧茄子,好惹味,不太油!烧广岛蚝(两只),朋友选择要蒜蓉烧,只蚝都几大只,最重要够新鲜!一流!饮品叫咗杯叫做估唔到好味青瓜梳打!味道真系估唔到咁好味,好清,好饮过青柠梳打!好解渴!一杯够二人份量,值得一再回味!除咗食物质素好味之外!服务员态度都值得一赞,她们好主动介绍食物种类,亦会询问客人口味如何,再介绍给我们,好贴心!另外,一有客人离开,他们就好快速地清洁枱面!虽然粉岭对我来说有点远,但下次想再食烤鱼就一定会选择辣辣屋为首选!
蒜烧茄子,好惹味,不太油!
另外,一有客人离开,他们就好快速地清洁枱面!