2023-02-21
今日经过深水埗,揾紧夜晚食咩嘅时候,发现左呢间铺头新开,试业。咁啱想食麻辣嘢,所以就入去试下。我地叫左1:冒菜(有汤底)因为唔系好食得辣,所以叫左小辣,叫左一个有汤一个无汤试下。有汤底呢个调味好好,有麻辣味又唔会死咸,味道好好食,我叫嘅配料有黑䐁肉、鱼皮饺、炸腐足,另外店家唔小心比多左鸭血,🫣🫣🫣黑豚肉好好食,炸腐足又脆又吸汤,面我拣左火锅宽粉,煮得啱啱好,成碗食晒。👍2:友人试左盘盘麻辣烫,呢个系无汤,上台要自己捞,里面有大量蒜泥、花生碎、辣椒粒加埋自己叫嘅𩠌,捞匀先再食,呢个味道都好好,我都偷食左几啖。虽然都系叫左小辣,不过我都辣到流鼻水,不过一路流一路食🫣🫣🫣🤣🤣3:炸小酥肉小酥肉粉浆好薄,炸得好好,食得出唔干有肉汁,点埋辣椒粉,将味道升华左😈🥹消费价钱:2人200楼下结论:下次会再食
我地叫左
1:冒菜(有汤底)
3:炸小酥肉
消费价钱:2人200楼下