2024-09-25 1033 浏览
成个夏天,都冇同朋友打过边炉。于是今日心血来潮就同朋友去观塘牛駅打边炉。贵为台湾过江龙嘅品牌,牛站嘅菜式真系好多样化。我哋先拣咗海底椰鸡汤做火锅汤底,清清甜甜适合配搭佢嘅新鲜食材。喺肉类方面,佢嘅极黑黄牛片,牛味10分浓郁。如果想试肉质滑啲嘅就应该拣特上牛小排,肉质相对嫩滑。如果想要介乎两者之间嘅,就应该尝试澳洲M5和牛片。佢另外仲有牛板腱同牛肩胛片等等。对于身为牛魔王嘅我嚟讲,咁多牛嘅选择,绝对系大满足。佢嘅自助吧,亦都有好多选择,菜类至少有10多款。常见嘅丸类亦都有10多款。个人几钟意食佢个米血糕烟靭有口感。芥兰苗同黑木耳建议一试,健康得黎又好食。而海鲜类我十分之中意!牡蛎大只又肥美!有半只手掌甘大!煮熟后,咬落去啖啖蚝汁,鲜味十足。而鲍鱼脆肉鲩更加必食!睇相都见到鲍鱼size 同牡蛎有得比!我哋女士中意美颜,又点少得叫埋花胶呢。其实佢有仲好多丸类。但净系上面所讲既食物。试完已经个肚仔无位啦!我决定留返下次再黎食!

佢另外仲有牛板腱同牛肩胛片等等。
对于身为牛魔王嘅我嚟讲,咁多牛嘅选择,绝对系大满足。

芥兰苗同黑木耳建议一试,健康得黎又好食。

我哋女士中意美颜,又点少得叫埋花胶呢。
我决定留返下次再黎食!