2021-05-09
好耐无去柴门西餐厅食饭,前几日睇FB见到今期午餐menu有煎焗法国油封鸭腿配黑醋汁,好吸引呀……决定星期六去会一会呢只鸭腿!星期六13:30准时到达,全场满晒,不过我地订咗位,好彩我地一行3人,有2个已经坚决地要叫油封鸭腿, 可惜计划赶不上变化,鸭腿已经售罄! 而menu又将会转,意味住最少要等2个礼拜至有机会再见到鸭腿……失望我地决定叫希腊式焗龙利柳伴带子配薯菜、 香煎加拿大天然猪鞍及煎焗阿根廷优质谷饲牛柳一如以往, 美味面包同餐汤先上,保持水准。之后三个主菜陆续送上……1) 希腊式焗龙利柳伴带子配薯菜 - 龙利柳鱼味几出兼无腥味,太好啦 薯菜虽然我不嬲唔太钟意但都忍唔住食咗一半,坚好味! 带子只得一粒所以我要珍而重之咁慢慢食。2) 香煎加拿大天然猪鞍 - 坚大件,但肉质好嫩,好好食。 猪鞍呈现小小粉红色, 并不是未熟而系特色, 大家可以放心。3) 煎焗阿根廷优质谷饲牛柳 - 牛味出, 肉质鲜嫩, 真系要慢慢品尝。 食咗咁多肉, 餐饮都系拣杯热柠水好啲最后坚决要加钱order法式焦糖炖蛋和辣椒朱古力饼,完美!小小提议:1) 电话订坐有88折2) 如果有特别想食嘅, 可以预先留定
星期六13:30准时到达,全场满晒,不过我地订咗位,好彩
一如以往, 美味面包同餐汤先上,保持水准。
之后三个主菜陆续送上……
食咗咁多肉, 餐饮都系拣杯热柠水好啲
最后坚决要加钱order法式焦糖炖蛋和辣椒朱古力饼,完美!
小小提议:
1) 电话订坐有88折
2) 如果有特别想食嘅, 可以预先留定免得失望
3) 重要资讯: 听讲柴门会由5月9号开始星期日都开门营业,详情请自行向餐厅查询,柴小杏嘅朋友有口褔啦!!!