2024-06-17
二撇鸡光顾了好多次,亦都试过以下菜式 。花胶鸡,黄酒药膳鸡同埋胡椒浓汤鸡都系稳阵之选,绝对唔会令你失望 。黄酒药膳鸡同胡椒浓汤鸡佢哋啲鸡已经放喺汤里面。不过花胶鸡浓汤啲鸡系另外分碟上 。放汤嘅鸡同分开上嘅鸡嘅质地都唔同 。我比较喜欢另外上嘅鸡,似食紧海南鸡咁滑嫩 。今次想推介一下吊你瘾小锅,佢里便嘅材料包括有放汤嘅鸡,巨云吞,蟹柳,酸菜,豆卜,鱼角,冬菇 。非常非常多料!汤底酸辣得来唔似系坊间嘅酸辣米线嘅味 。味道虽然浓郁,但饮落好舒服,而且一啲都唔颈渴。上菜嘅时候汤底热辣辣,由于汤底非常开胃唔经唔觉我可以食晒成碗米线 。佢哋米线嘅质地烟烟韧韧同坊间嘅米线都好唔同,冇咁粗,有啲似南记𠮶种米线 。我非常喜欢 。如果食鸡汤食得闷嘅非常推荐呢一个米线 。花胶鸡浓汤,非常推荐黄酒药膳鸡,推荐胡椒浓汤鸡,推荐鲜茄浓汤,茄汤味道普通,可以一试沙姜鸡,沙姜比较咸,麻麻吊你瘾小窝,非常推荐佢话就话收九点,不过8:30都仲有人排队 。我成日赶尾班车嚟食🤭,食到过左9点佢哋都冇话要赶人 。而且佢哋租埋隔离舖位,座位非常宽敞舒适 。
花胶鸡浓汤,非常推荐
黄酒药膳鸡,推荐
胡椒浓汤鸡,推荐
鲜茄浓汤,茄汤味道普通,可以一试
沙姜鸡,沙姜比较咸,麻麻
吊你瘾小窝,非常推荐