2024-12-16 84 浏览
最近我去咗一间意大利正宗餐厅,点咗两个set餐,整体体验都几满意,抵食服务又好!佢晚餐有几个Set 拣,我拣咗嘅Set 1有半只意式烤鸡,鸡肉外皮金黄酥脆,肉质鲜嫩多汁,仲带有香草嘅独特香气,真系好正!配埋新鲜嘅萝卜、青椒、南瓜等等嘅蔬菜,中和左油腻感,同埋一定要睇吓佢个薯仔,真系做到外脆内软好惹味脆口~跟住就系意式杂锦豆汤,呢碗汤好少喺出边嘅餐厅饮到,望落清淡,但饮落都好香浓郁,同香料搭配得好好最后,甜品可以拣意大利雪糕或者意式蛋糕我见佢本身间餐厅有埋好多唔同口味嘅意式雪糕,最后拣咗朱古力意大利雪糕,雪糕滑顺,朱古力味浓,真系几高质第二个set系蚬肉意大利面,面条煮得刚刚好,配上新鲜嘅蚬肉,海味十足。整道菜嘅酱汁清爽,唔会遮盖蚬肉嘅鲜味,好authentic嘅意式做法另外仲有个招牌IBP意式沙律,好特别冇食过呢种配搭,有吞拿鱼,烚蛋同绿豆,配上油渍过嘅蕃茄干,清新得来又有几种层次最后个friend拣咗士多啤梨雪糕,唔会有好假𠮶啲士多啤梨味,甜而唔腻,完美咁结束咗呢一餐!