2019-05-06
话说局长我一向都好少食pizza 因为觉得pizza只系成pat面粉然后系上面是但加d topping 拎出黎扮哂蟹咁扮系一味唔会好食得去边 但原来我对pizza既印象只系停留系美式pizza正式的义式pizza 是绝对不会有菠萝的 就好似日本人好少食三文鱼咁就系咁 所以我就决定同友人一齐去食一食正宗既义式pizza睇下同我平时食开劣到飞起既美式pizza有咩大分别最尾就去左我友人公司附近既一间小店度试下佢地既手势餐厅有好多挂画 觉得都几有心思 虽然我唔太识艺术野咁就睇下个menu啦12款pizza 同埋小食 话多唔多话少唔少 但都叫做花多眼乱因为一日食一款都要食足12日先食得哂佢地既pizza 所以都算系咁了我地由于一行有四个人 所以就问下店员有冇咩推介佢就推介我地食四人餐 可以拣2个pizza 1 前菜 1 意粉/饭 1 色拉感觉都几抵 所以就叫左四人餐啦 先上左餐汤同面包 餐汤一睇以为系南瓜 但原来系西红柿酸酸田田几开胃 局长我几喜哩个汤 面包算几唔错都算松软既 不过佢系跟橄榄油 可能系意式食法但我不太习惯所以无落到 就咁食都几不错色拉就叫左虾色拉 菜几脆口的 芝士味都几重同几
然后系上面是但加d topping 拎出黎扮哂蟹咁扮系一味
都算松软既 不过佢系跟橄榄油 可能系意式食法
但我不太习惯所以无落到 就咁食都几不错
色拉
水牛城鸡翼
香辣惹味又爆哂肉汁 配埋个芝士酱简直就系一绝 强烈推介大家吃
食完直头想再encore哩份鸡翼 好味得很 散嗌价钱都唔贵 必食
黑松露pizza
其实咁样都几好 唔会太over 坊间有好多标榜住黑松露既野食
都慌死d客食唔出咁 系咁落系咁落搞到黑松露味太多太over
balance唔返成道菜既口味 但哩个pizza唔会 佢拎到个balance
水牛芝士配parma ham
经典既parma ham, rocket, parmesan pizza
最经典既neapolitan pizza 一间pizza 铺做得好唔好
我谂都系睇下佢整哩个pizza整得好唔好食
哩度真系做得唔错 个饼底系脆 烘得岩岩好 火箭菜系新鲜爽脆
parma ham 咸香得宜唔会一味死咸 同芝士既比例亦都做得唔错
整体黎讲餐厅质素唔错 而且价钱唔贵 食得好饱
下次会再去食