2018-03-02 1020 浏览
寻晚做完野一行4 人出去旺角揾野食,大家不约而同都话想食d串烧倾下计咁,去到有烧式门外好几张台都坐满左,我哋俾佢浓烈既烧烤味吸引到,加上门口又有得泊车,我哋就一齐入去趁下热闹!入面其实都好多人,证明小店都好受欢迎!落单以落单纸形式,有劲多选择,由蔬菜,内脏到各式肉类到海鲜都有,价钱合理!落完单d野食都好快送到,打头阵嚟到既系老板推介我哋食既 黑松露杂菇墨西哥薄饼,饼皮香脆,入面芝士极多,包住唔同既菇,非常惹味! 另一个包系我哋都觉得好惊喜既小食,就系有原个蒜头既蒜蓉包! 法包搽左好多蒜蓉,非常香脆,蒜蓉烧到入晒味,一d都唔辣,仲非常之甜!推介!未食晒d包,d菜已经嚟到,可想而知佢哋既效率系非常快!芝士焗西兰花除左有大量芝士外,亦都保存到佢原来既鲜甜味道,焗既时间亦处理得宜,唔会焗到干晒水!每旧西兰花都好爽口!烧韮菜都系我哋每次食烧烤必食既小食!呢度整到d 韮菜非常juice, 孜然粉配上鲜甜既韮菜,真系无得输,食完一条又一条!食完d菜,其他肉类串烧都随之送上! 其实所有串烧都做得好好味,而且食材都系高质,不过我觉得内脏类串烧比他串烧会再出色d , 我就拣几样印像深刻d既讲下!1)

入面其实都好多人,证明小店都好受欢迎!

1) 串烧豆腐: 必食推介!外脆内嫩 豆腐索晒d秘制酱油汁,非常惹味!
2) 盐烧牛舌,烧得非常软稔入味,少少咸,外脆内嫩,肉汁极多!
3 鸡肾十分爽口,唔会烧到过左火缩晒水!肉汁多!

4) 鱿鱼须烧得好有咬口,而且保存到入面d肉汁,几鲜甜,配合个泰式辣汁仲好食!
5) 羊架肥瘦得宜,一咬杂骨!,未至于入口即溶,不过肉汁多

6) 鸡软骨比起鸡肉串更好食,因为有咬口,而且更入味!
7)尖椒烧得啱啱好熟! 爽口唔干身,不过食得辣先好食!

餐厅既送菜速度真系值得一赞,而且快得嚟仲要好食!好快就成台都系串烧!

最后送到嚟既系切片烧茄子,同平时原条好唔同既系,真系食返茄子既味道,而唔系食蒜蓉!功夫多过原条茄子好多,茄子烧得软稔,juice!加埋少少孜然粉,带出左茄子原有既味道! 每人惊喜very good!

我哋今晚其实食左都几多野,d价钱其实都几实惠,下次夜晚想食烧烤,又多一个好去处!

• 豆腐
  • 黑松露什菇墨西哥薄饼