Maison Du Mezze

平时入嚟呢个商场,都觉得好似去左另一个神秘国度,因为呢度真系好有异国风情🌴而今日去呢一间中东菜餐厅🍴无论内外都令我好惊喜🖼️因为入面嘅环境系我意想不到咁复古优雅🪆。另一个我好钟意摆放呢啲餐厅嘅原因系平时唔会好容易喺街度试到嘅菜式,呢度都可以俾个机会我试下啲未试过既特色中东地中海菜🍖。🐒Mix Hummus Platter💰$180👉🏻原味👉🏻红菜头👉🏻黑松露👉🏻番茜🐒Pita Bread💰$18鹰嘴豆泥成日听,本身斋睇貌相并唔讨好,因为我未试过唔知佢个颜色系咁pale,但原来食落好creamy😍呢个texture怪不得店员推荐要配pita bread la 🍞4款口味各有特色,而每碟上面都有会粒鹰嘴豆做点缀🫘呢粒都唔可以错过 。🐒Chargrilled Octopus Tenticles💰$178👉🏻炭烤八爪鱼,大蒜,晒干蕃茄之后仲有呢个系有前菜感觉🐙因为好精致而且个味道都好特别,有少少烟熏感,但又keep到个八爪鱼好湿润同柔软。🐒Maison Du Mezze Ultimate Mix Grill💰$588👉🏻烤鸡肉串,烤羊肉串,烤鸡肉卷,烤羊肉卷,羊肉夹饼最后呢个重头戏劲大碟,一盆有

🐒Mix Hummus Platter💰$180
👉🏻原味
👉🏻红菜头
👉🏻黑松露
👉🏻番茜
🐒Pita Bread💰$18

👉🏻炭烤八爪鱼,大蒜,晒干蕃茄

👉🏻烤鸡肉串,烤羊肉串,烤鸡肉卷,烤羊肉卷,羊肉夹饼

最后呢个重头戏劲大碟,一盆有齐哂唔同猪羊制品🐔
而我真系好surprised地合我口味😍本身谂住一试既心态变左欣赏同喜欢❤️

🐒Pandan Teddy💰$95
Fresh Mango, Peach Syrup, Sprite, Milk foam with Pandan, Flavour

🐒Passionfruit 💰$95
Fresh Passionfruit,, Yakult, Lemon juice, Soda