2014-09-20
当晚同女皇系沙田新城市用膳后 , 散步黎到河畔附近揾下甜品食,今次就试左呢间甜椰椰 ,一入到去就见到门口大大个雪柜, 有d 生果可以买, 睇落几靓, 不过今次目标唔系佢地一坐低老板就黎招呼我地, 我问有D咩推介 ,佢就suggest左招牌椰皇炖3.6牛奶 , 朱古力四重奏 同埋 芒果乌冬 比我地,因为女皇比较想食心太软同埋芒果 , 就试左后两者 ,讲返朱古力四重奏有d咩啦 , 有朱古力鸡蛋布丁 , 心太软啦 , Tiramisu 啦, 同埋雪糕 ,论过瘾程度真系无得顶 , 一次过满足我地四个愿望 , 尤其Tiramisu , Rum酒味好够,心太软都如其名, 真系会流心 (试过出面太多心太软系唔识流朱古力浆, 系Haagen Dazs 先次次得)卖相同味道都唔错, 会再黎奏过而芒果乌冬d 乌冬应该系椰汁打成, 好香, 好弹口,呢个一黎到我地已经挂住食, 唔记得影相lu最重要系: 分量绝对唔少, 无因为平而偷工减料睇到同场其他客人食西瓜盅同埋绵绵冰就知足料,绝对值得再黎,要弹既就系menu未够多图片 , 下次再去同老板倾倾先 !
今次就试左呢间甜椰椰 ,
一坐低老板就黎招呼我地, 我问有D咩推介 ,
因为女皇比较想食心太软同埋芒果 , 就试左后两者 , 讲返朱古力四重奏有d咩啦 , 有朱古力鸡蛋布丁 , 心太软啦 , Tiramisu 啦, 同埋雪糕 ,
卖相同味道都唔错, 会再黎奏过
而芒果乌冬d 乌冬应该系椰汁打成, 好香, 好弹口,
呢个一黎到我地已经挂住食, 唔记得影相lu
最重要系: 分量绝对唔少, 无因为平而偷工减料
睇到同场其他客人食西瓜盅同埋绵绵冰就知足料,
绝对值得再黎,
要弹既就系menu未够多图片 , 下次再去同老板倾倾先 !