2007-07-19
呢间私房菜系朋友介绍话质素唔错,咪去试下罗返正都要出街食,入到去环境几舒服,近门口有盏吊灯几鬼靓,成个环境好罗曼蒂克,原本成间餐厅有成8张table,但系又唔会太迫,重有间房可以坐8个人,最好野就系间房可以食烟,岩晒我地,不过房裹面d冷气唔多够,,少少焗罗.我地预早order左250蚊个menu,试下值唔值先.个餐一样有8度菜,1)开头黎杯welcome drink系香芧柠檬羌,又几清新,但系有d friend唔钟意,严佢太酸,跟住有热辣辣bread搽佢自制蒜容牛油,都几香,2)鲜虾mango,虾好鲜同旦牙,mango ok 啦,但系个汁几开胃.3)薯仔大蒜汤,好正同好滑,好彩份量唔系好多,虽然好味,但系几漏架.4)烟鸭胸沙律,鸭胸片几香,沙律菜爽同新鲜,真系几舍得用贵野,可能新开冇几耐,博回头客.5)波罗雪爸,细细杯,long 下过口先食主菜㖞.6)主菜有2样可以拣,三文鱼扒同西冷牛扒,二样都唔错,我就拣左西冷.因为我唔食鱼,严佢星,呀份西冷肉质几好,几似酒店质素,而有d friend拣左鱼,比左少少我试,初初我话唔试,佢地话唔星同埋鱼皮煎到好翠,几香口,重有个白汁加埋一齐食,几特别
5)波罗雪爸,细细杯,long 下过口先食主菜㖞.
6)主菜有2样可以拣,三文鱼扒同西冷牛扒,二样都唔错,我就拣左西冷.因为我唔食鱼,严佢星,呀份西冷肉质几好,几似酒店质素,而有d friend拣左鱼,比左少少我试,初初我话唔试,佢地话唔星同埋鱼皮煎到好翠,几香口,重有个白汁加埋一齐食,几特别.
7)蓝莓芝士甜品,好好味,好香蓝莓味同好滑.细细杯岩岩好.
8)最后黎杯好香架英国桃茶,帮助消化,因为都好饱,成个餐份量够晒,其实减细少少都够啦.
总之呢餐系意料之外,值得推介比d friend,听讲重有2个menu系320.00 同380.00,有鹅肝,霜降牛,大虾同澳洲走地猪,话好正,我会再黎试下其他,因为真系唔错.
下次去,会带相机影下呢间餐厅环境同d野食先.下次再见.88