2011-11-15
之前睇报纸饮食版都有介绍过博多一风堂,好吸引;系openrice既食评排行榜亦高居前位,所以要决定亲身去试下有几好食。去到餐厅门口拎位已经有好多人等位喇,果然吸引好多人黎一尝博多拉面风味。我地都等左大约三十分钟呀.....好肚饿~~~当入餐厅门口,职员一口纯正而流利既日语招呼,好亲切呀。亦有侍应系日本人,招呼亦好友善同细心因为我唔食得辣所以叫左白丸,男朋友叫左赤丸,另外我地每人再加只半熟蛋yeah~~~~拉面到喇,奶黄既汤底不太油腻,先饮一啖汤,饮得出系好香甜浓味既猪骨汤底,真系好似系日本食既正宗拉面~~~好满足,好正呀拉面面度适中,好弹牙呀~~~块叉烧同半熟蛋亦好好味,完全收货!!!试左男友个碗赤丸既一啖汤,系偏辣,饮唔到太多汤,好岩钟意食辣既朋友。因为实在好肚饿,拉面份量亦唔够,我地两个追加拉面,食完真系好饱呀~~~~~~