餐厅: 愛家素食 (PORT 33)
资讯:

2024-02-03 1422 浏览
系这间餐厅食嘅每一啖,都令人惊喜万分!今次试咗佢哋嘅墨西哥卷豆腐扒,真系一啖豆香,每口都食到新鲜蔬菜嘅甘甜🥦,而啲薯波佢哋用气炸锅整,食落去外皮香脆,入面软绵绵,夹杂咗一啲微微辣粉,食落层次感十足!同埋佢哋嘅草莓茶😍,饮落去草莓香浓得嚟唔腻口,汤汤暖暖,真心舒服。再嚟𠮶碗豆乳味噌叉烧汤乌冬,啱晒冬天食!汤底用豆乳整,滑嫩得嚟香味浓郁,个素叉烧真系做得出神入化,食落去肉感十足,但又知道系健康嘅选择。配嘅黑杞子胎菊茶,唔单止散发自然香气,喝落去仲有滋补功效,真系养生又解渴💪🏼。最后我想赞下佢哋嘅值得一提嘅细节,好似𠮶紫苏莓汁嘅独特口味,虽然同想像中嘅唔同,但𠮶抹咸香同埋微妙嘅酸甜,系一种新鲜嘅尝试。正所谓,不尝不知,一尝惊喜连连!呢间素食餐厅,确实俾我发现咗好多平时未必会留意嘅美味素食选择,下次又要再嚟试过🌟!