2024-09-12
呢到行传统既日式餐厅🍴风格,以深色简约木系🪵为主,有趟门🚪同复古既吊灯💡,光线柔和感觉几舒服😌 唔好睇佢铺头细细地,都几多人食,所以唔少野食都好快清晒👍🏻 野食虽然选择唔多,但几足料同高质🤤 配料用心,好食😋又唔贵,几值得翻兜🤓(5 😍 系满分,🤩系半分) 香煎鸡扒咖哩汤乌冬面 🐥🍛🥣🍜 - $86 (好味指数:😍😍😍😍🤩)汤咖哩🍛🥣系黎自自北海道札幌既美食,用左自家制既高汤🥣,再加多种香料,包括姜黄、孜然、香菜、豆蔻、丁香、月桂、辣椒等等,熬成清爽既咖哩汤汁🍛,味道香浓醇厚,惹味辛辣🌶️,而且个烟韧既乌冬面🍜挂左几多汤🥣,感觉唔错👍🏻 料方面主要拣左香煎鸡扒🐥,表皮煎到金黄微脆,有焦香同油香,下面既鸡肉🐥质感嫩滑,鸡味🐥浓郁,另外仲有半只香甜creamy既溏心蛋🥚、清甜既粟米🌽、鲜味Q弹既鸣门卷🍥、香口既紫菜同清香既大葱,口感丰富~香煎虎虾番茄汤乌冬面 🦐🍅🥣🍜 - $83 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢到既乌冬面🍜有好多唔同既汤底🥣可以拣,小编首先拣左番茄汤底🍅🥣,个汤底🥣酸酸甜甜,有芳香自然既番茄香味🍅,仲有啲茄粒同茄蓉🍅,证明系真材实料,唔系净系靠茄膏同茄酱🥫,个烟韧既乌冬面🍜挂左几
(5 😍 系满分,🤩系半分)
香煎鸡扒咖哩汤乌冬面
香煎虎虾番茄汤乌冬面
呢到既乌冬面🍜有好多唔同既汤底🥣可以拣,小编首先拣左番茄汤底🍅🥣,个汤底🥣酸酸甜甜,有芳香自然既番茄香味🍅,仲有啲茄粒同茄蓉🍅,证明系真材实料,唔系净系靠茄膏同茄酱🥫,个烟韧既乌冬面🍜挂左几多汤🥣👍🏻 料方面我拣左香煎虎虾🦐,够大只同饱满,鲜甜弹牙无雪味❄️,煎过之后更加香口~ 另外仲有半只香甜creamy既溏心蛋🥚、清甜既粟米🌽、鲜味Q弹既鸣门卷🍥、香口既紫菜同清香既大葱,口感丰富~
大阪烧 (带子)
大阪烧 (带子) 🫓🔥⚪️ - $88 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
呢个大阪烧🫓🔥真系超多料,有传统既珍珠带子粒同椰菜🥬,仲有埋有港式风味既粟米🌽同蟹柳🦀,带子⚪️鲜甜弹牙,椰菜🥬清新爽口,配埋香甜爽脆既粟米🌽同鲜甜软腍既蟹柳🦀口感几丰富~ 上面仲撒满左香口既海苔粉、有咸香鲜味既木鱼丝、香甜惹味既烧汁同埋酸甜开胃既蛋黄酱🟡,连埋个有蛋香🥚、口感湿润、粉感唔重既饼🫓一齐食更加香口,系稍微咸左少少
丸九小山园焙茶酱烤蛋糕
丸九小山园焙茶酱烤蛋糕 ☕️🔥🍰 - $158 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
一上到黎系比呢个巨无霸size 既烤蛋糕🍰surprise到🤩 大到1个等于两个咁😂 上面有超多焙茶酱☕️,有独有焙茶☕️𠮶种沙沙地既口感,有烘焙既焦香,香味温润醇厚,质感轻盈creamy 唔会漏,配埋下面既蛋糕🍰食就恰到好处,湿润松软,蛋香🥚几浓郁,又唔会好甜~ 旁边仲配左烟烟韧韧既白玉⚪️、Q弹爽口既清香黄豆蕨饼、酸甜清新既蓝莓🫐同埋甘甜焦香既焦糖烧香蕉🔥🍌,感觉几满足😌 但份量太大,建议多啲人一齐share食😂
水蜜桃梳打 🍑🥤 (好味指数:😍😍😍😍)
呢杯系跟餐野饮,味道香甜,有清香既水蜜桃味🍑,同埋梳打🥤有气就更加有刺激感~ 如果桃味🍑再突出啲就更加好
巨峰乳酸梳打 🍇🥤 (好味指数:😍😍😍😍)
呢一杯都系跟餐野饮,有左乳酸就更加酸酸甜甜,亦有芳香自然既提子味🍇,同埋梳打🥤有气就更加有刺激感~
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩