今日约了好耐无见既友人,既然系想揾个地方好好地倾个计,好自然就谂起去cafe 啦!因为都谂住星期日既下午三点几,唔系lunch hour会无乜人但系呢个谂法真系太天真了,都有小小等位系呢d 又热又湿既天气环境底下等位都咪话唔辛苦好彩既对街既马路唔系车水马龙既大街,等待既时间唔会吸晒d 车既废气因为只有我同友人两位,所以等左三个字岛都有位入左去啦由于我地两个都无食午餐,所以要叫返d 正餐既野食先分别叫左一个蕃茄鸡扒意粉两个人share,我叫左一杯latte 饮,仲叫左个紫薯waffle做甜品最先上既系我杯latte虽然呢度系cafe,但系呢度既咖啡都唔系咩主打,普通一杯咖啡而已,饮落无乜惊喜,拉花都只是普通但系唔难饮既(而且latte都多奶嘛,所以饮落系唔会太差)呢个就系我地叫既蕃茄鸡扒意粉,岩岩整起热辣辣,好期待呢!蕃茄味道浓郁,鸡扒煎得好香,毎啖意粉都有蕃茄茸痴住其实我个人认为蕃茄item 既野食都唔会差得去边但系老实讲,呢度既野食都唔系咩cafe 水平,因为唔会整到好精致呢个鸡扒意粉只要转左个presentation 都系茶记午餐会揾到既野而个味道都系个d 水平。即系唔系差,但系又

但系呢个谂法真系太天真了,都有小小等位

系呢d 又热又湿既天气环境底下等位都咪话唔辛苦

因为只有我同友人两位,所以等左三个字岛都有位入左去啦

由于我地两个都无食午餐,所以要叫返d 正餐既野食先

latte

最先上既系我杯latte

但系唔难饮既(而且latte都多奶嘛,所以饮落系唔会太差)

鸡扒蕃茄意粉

呢个就系我地叫既蕃茄鸡扒意粉,岩岩整起热辣辣,好期待呢!

蕃茄味道浓郁,鸡扒煎得好香,毎啖意粉都有蕃茄茸痴住

其实我个人认为蕃茄item 既野食都唔会差得去边

而个味道都系个d 水平。即系唔系差,但系又唔算好食到令人想encore 或者好有深刻印象

(不过茶记起码会包野饮,cafe 未必有餐包野饮)

既然黎cafe ,唔叫杯精致既饮品都要叫返道美味既甜品啦!

虽然本人唔钟意紫薯,但系同行友人就系fans黎,所以一spot 到有紫薯就话要叫了

反正都系雪糕又系甜野,唔紧要啦我都食啦

甜品就留返最后先上,食前十分钟先落柯打
紫薯waffle

老实说呢个甜品一上台我都几失望

个presentation 有d 渣渣地⋯⋯连相机食先既冲动都无左,send 俾人都嫌样衰⋯⋯

个旧紫薯雪糕一望著到就知系d cheapcheap 雪糕,只系阿波萝之流,d 色水咁假都唔吸引既

同埋d 红莓酱唧到咁,都唔靓既⋯⋯

旧雪糕唔洗问啦,食落都真系渣渣地

我少食呢类型既甜品,但系多唔多waffle 会放旧nuts 系度?因为我唔钟意食nuts,所以都撇左个粒野无食

老实讲我宁愿佢无乜heart 咁放粒金莎我仲会开心d

至于个waffle 我觉得直头唔好食tim... 一d 蛋香面粉香都无,又硬掘掘都唔知自己食紧乜

如果唔用d 雪糕整溶佢根本就饮唔到口呀⋯⋯

明明有六瓣既waffle 我只系好勉强食左两旧,都好既当减肥啰

又要排队等位,老实讲呢真系有少少期待

但系入到去d 装修又唔算太精致,位置都唔系坐得十分舒服,所以真系难掩失望

唯一好既系可以同朋友慢慢详谈倾返够本
2018-04-29