2020-12-21 76 浏览
一个宁静嘅下昼,去到呢一间非常日式嘅茶店,因为食咗午饭,所以黎呢一个试下佢地啲茶同埋甜品。一行到入铺,感觉置身于日本嘅小店,装修好日式,而且入边仲有个小庭园,若果少啲人嘅话就可以入去打卡影相!睇一睇个Menu,茶嘅选择都非常之多,今次我就叫咗佢哋嘅桂花四季春乌龙,饮落去好清新,有淡淡的乌龙味同桂花味,我个人非常之钟意同埋推介俾大家去试!另外,仲有lunch set,大家都去试一试佢啲嘢食同埋嘢饮!甜品方面,我就做咗佢哋嘅焙茶迷你蛋糕同埋两款嘅迷你菓子,包括柚子味同埋紫薯味。柚子味菓子味道非常之清新同埋唔甜,而紫薯嘅味道就一般。个焙茶蛋糕味道浓郁,蛋糕亦都好软身😋总括来讲,我会推荐大家过嚟试一试同埋我以后都会再返嚟试吓去其他茶款!

柚子味菓子味道非常之清新同埋唔甜,而紫薯嘅味道就一般。
个焙茶蛋糕味道浓郁,蛋糕亦都好软身😋