2016-07-16 1005 浏览
每到星期六,都会去毓华里揾野食,哩条路系慈云山最多餐厅选择既地方,唔少人都会特登驾车过黎揾野食,今日我同男友想食茶餐厅,毫不犹豫就入左天马,因为我喜爱哩度既小学鸡饭,叫左个吉列猪扒煎蛋饭,我男友就叫炒贵刁,本身哩度都有好多套餐选择,但因为我地已经系常客,所以都会叫返平时食既野吉列猪扒炸得好脆口,厚度适中同会切好上碟,唔需要自己再切再分,煎蛋系我最爱食既荷包蛋,再配埋黑椒汁捞埋饭食真系一个字:正! 黑椒汁愈食愈辣,真系落左好多黑椒去煮成汁。炒贵刁炒得入味,河粉唔会一旧旧,炒得分明同咖哩粉都均匀系每样材料上,有虾,蛋,火腿,叉烧,青椒,洋葱作配料一齐炒,好足料又浓味本人爱饮茶餐厅咖啡,但我比较喜欢浓味点,所以系哩度叫亲都系冻咖啡少甜,味道适中且浓

冻咖啡小甜
吉列猪扒煎蛋饭配黑椒汁