2021-12-06
打电话订枱要求要窗边位,餐厅员工话要最低消费2千,咁我话唔需要,餐厅员工问:唔需要个booking 还是唔需要窗边位。我话取消booking 。佢问点解?我话得3个人食唔到2千,之后个员工就话「我会尽量安排」。去到餐厅,女接待员已经粗声粗气,揾唔到我个booking..搅咗一轮一位男员工(髪型两边铲青)带我哋坐一张非窗边位枱。我话:订枱时你哋话会安排窗边位。男员工:尽量吖嘛。个男然后走去问个女接待员「个客话要窗边位」女接待员:「同佢讲要2千」***女接待嘅语气真系好差不单止接待同𠮶位男员工态度差,其他员工都一样见到熟客就烚熟狗头一样。其实你公司规定系要$2000先可以坐窗口位,冇所谓,你应该要清楚同个客讲,当我明知自己达唔到你哋嘅最低消费要求嘅时候,想取消booking,你哋应该由得个客,而唔系挽留个客然后话尽量,喺度比个假希望。去到现场我再追问点解冇窗口位嘅时候,你哋个态度就系有$2000就可以坐!好似叫我唔好赖蛤蟆想食天鹅肉咁,冇钱就收声,冇钱就坐其他位,有钱就坐窗口位。用膳日期/时间: 星期五11:30
***女接待嘅语气真系好差
用膳日期/时间: 星期五11:30