2020-08-28
朋友同我都一向钟意食印度野,是日出黎行下,路过呢间印度筷子,见佢餐厅名几得意又试下佢先。因疫情关系,店内贴满胶帘分隔。店不大,五六张枱左右。我地walkin入黎,点知店员话后面几张枱都已经book晒啦,哗,lunch都要book枱咁夸张。天气好热,快快落完单,顺便呢店员比杯水,冰水一杯即刻透心凉,天气热连水都特别好饮。之后便送上小食,好脆好香口,个薄荷酱很清新,正啊。点了两份午市套餐,一牛一羊,仲有两款不同嘅烤饼。呢款系蕃茄牛油咖哩羊,店员上菜时有讲明,因为睇外表真系几难分。羊肉有好几件,软腍入味,少少羊膻味好味噃。个咖哩好香口,亦带少少酸味,不辣,送烤饼好正。另外呢碟系马来西亚咖哩牛肉,呢度唔止食印度野,系星马印餐厅。虽然话系牛肉,其实系牛腩,都好入味,仲好重牛味添,不过间中有少少筋,真系要啲牙力。呢款咖哩都好重香料味,微微辣中带少少甜味,同烤饼食一样好夹。转左一碟蒜蓉芝士烤饼,蒜蓉超级香,仲有浓郁嘅芝士,就咁食已经好好味啦,就算唔配咖哩都可以食哂成碟呀!原味嘅烤饼,大大块烟烟韧韧,搣下搣下点咖哩好好味!午餐仲有餐饮送,要左印度奶茶及咖啡,奶茶啲香料味好正,有姜玉桂等,咖啡用上炼奶,
因疫情关系,店内贴满胶帘分隔。
之后便送上小食,好脆好香口,个薄荷酱很清新,正啊。
点了两份午市套餐,一牛一羊,仲有两款不同嘅烤饼。
原味嘅烤饼,大大块烟烟韧韧,搣下搣下点咖哩好好味!
午餐仲有餐饮送,要左印度奶茶及咖啡,奶茶啲香料味好正,有姜玉桂等,咖啡用上炼奶,甜甜地又香口,两杯都好饮。
顺带一提,店长虽然系印度人,但广东话十分流利,原来佢家族已经系香港两个世纪!