2023-11-04 1714 浏览
唔好信社交媒体网站!其实餐厅食物质素低下不重要,但连职员态度恶劣就不了不了!猪油捞饭,职员对猪油vs豉油比例不清不楚,只是讲落多啲猪油,少啲豉油。肥滔大荣华嘅猪油捞饭好食100倍,新汉记搞不掂,有油益味,无油香,饭又偏硬。胡椒猪肚汤,我以为系水沟胡椒, 佢个煮法似系 水煲滚咗之后落胡椒,颜色似洗脚水,完!我个枱4个人,每人只饮了一口。同职员反映,回覆落单已讲明系滚汤,我地餐厅系咁煮。话系我全枱唔识食。再望望隔离枱已走嘅食客,又系饮剩超多呢个胡椒水汤。唔通系全部食客都唔识食?然后到咸蛋炒良瓜,水汪汪嘅!呢碟系食到落口嘅,但系颠覆咗我对"炒" 嘅概念,佢呢个叫水煮, 极其量叫湿炒。职员再话我地系咁炒野架喇!好野!好野!乳鸽好似每只$88, 一致认为衰过普通酒楼 $48𠮶d, 个味好很古怪,有种怪酒嘅味,感觉系一闻就想放低嘅感觉。卖单𠮶阵问收银香小姐,经理知唔知我地嘅意见,佢话我哋无经理,得老板。而啲菜嘅煮法全部都系老板教。仲欢迎我哋去openrice写食评。咁唔怪得知香港搞唔起夜缤纷,香港食肆站不住脚,你都要检讨下。香港人唔系畀唔起钱食嘢,只系唔会付出时间食一啲难食嘅嘢。建议职员不妨多啲去

香港人唔系畀唔起钱食嘢,只系唔会付出时间食一啲难食嘅嘢。

建议职员不妨多啲去餐厅食下人哋啲𩠌。井底之蛙好可怕!

难得一赞系职员对餐厅嘅忠诚度..
2023-11-03
  • 无野值得推介