2024-04-15
问吓柴湾街坊都知道,泽记嘅巨型鱼柳包真系好出名,不过因为自己好少去东区,所以一直都冇试到。直到有一次朋友带我嚟食晏昼,佢就极力推荐我试一试个鱼柳包。晏昼嚟食鱼柳包嘅话,嘢饮就要额外再计正价,𠮶阵时我就冇再嗌嘢。净系个包唔算好贵,都系三十几四十蚊。佢一上枱嘅时候真系哗出声,块鱼柳同我嘅手臂一样咁长。喺我仲帮佢打紧卡嘅时候,有另一台食客走过嚟问我可唔可以帮个鱼柳包影相,可想言之个size系几咁吸引。好老实讲,我最后系食唔晒个包,但系打包返去我又觉得已经唔好食。鱼柳真系热辣辣,好正,但系我略嫌佢粉味重咗少少,如果个粉味冇咁重嘅话就真系一流,不过老实讲呢个价钱我当净系买块鱼柳都抵。就算净系食块鱼柳,我都唔知点样开始食好,因为真系太大块,去到最后都系剩返少少鱼柳同埋个面包皮,不过我朋友就同我讲话如果下次再食泽记,佢建议我食猪扒或者鸡扒包,佢话佢觉得猪扒同鸡扒包好食过鱼柳包。