餐厅: 囍慶酒家
资讯:

2018-07-11 369 浏览
而家出街食饭,度度都限时,想揾个地方三五知己一齐食个饭,倾下计过一晚,实在难揾到好地方。好彩醒起科学园呢间酒楼,可以慢慢坐,慢慢食。我地个位置几好,喺正中间,有大电视睇。座位够阔,唔会同人背贴背。装修以西式婚礼为主,高贵幽雅。其实我地今次系冲住片皮鸭而黎,点知今日卖晒呀。失望到一个点。不过算啦,唔开心一阵啦。我地四个人叫左8个𩠌,食饱饱补返数先。上汤龙虾伊面,龙虾炸过,肉质爽口,用左靓嘅上汤烩,再加上伊面做底,令到伊面吸收左鸡汤同埋龙虾嘅味道。乌鸡炖花胶螺头个汤好甜,唔油腻,补一补先吊烧鸡皮脆肉嫰,味道刚好唔会咸,同埋虽然叫左半只鸡,但都几大只。沙爹肥牛粉丝煲,牛肉非常腍,都几多肉汁,而沙嗲汁好香同好浓,粉丝索晒d香味,味道唔会辣,仲好惹味,送饭食一流。菠萝咕噜肉,炸浆够薄,非常脆口,内裹依然有肉汁,唔会太干。加上个汁少少甜,少少酸,好开胃,好容易令人食完一件又一件。椒盐鲍鱼,第一次咁食鲍鱼,少少脆,少少咸,都几好食。蒜蓉蒸贵妃蚌,贵妃蚌肉厚又鲜美,表面有好多蒜蓉覆盖著住,又香又惹味。粉丝完全吸收左贵妃蚌嘅鲜味,唔会太咸同太油。金银蛋苋菜,食左咁多肉,都需要有个菜既,呢个清清地,唔错嘅

上汤龙虾伊面

乌鸡炖花胶螺头
个汤好甜,唔油腻,补一补先

吊烧鸡

沙爹肥牛粉丝煲

菠萝咕噜肉

椒盐鲍鱼,第一次咁食鲍鱼,少少脆,少少咸,都几好食。

椒盐鲍鱼

蒜蓉蒸贵妃蚌

金银蛋苋菜,食左咁多肉,都需要有个菜既,呢个清清地,唔错嘅选择。

金银蛋苋菜

最后叫左个红枣糕,热辣辣,唔会太甜,好香红枣味,烟烟韧韧,个frd追住食,走时仲念念不忙添😂

红枣糕

无论𩠌菜、服务、环境、卫生都几好,呢个价钱算合理。下次有机会会再帮衬,一定要食片皮鸭。
上汤龙虾伊面
吊烧鸡