2017-11-19 159 浏览
不经不觉已经转咗工五个月,忙到有啲透唔过气,年尾前仲有四个Business trip要去。星期日真系要畀自己𠮶脑休息下,慢活一日。A姐好善解人意,话带我去返铜锣湾后花园花子舍Florahouse食餐好。蕃茄杂菜浓汤我就一向都最钟意饮汤,呢个蕃茄杂菜浓汤茄味浓郁,加埋红腰豆、西芹、红萝卜等杂菜,非常足料。沙律新鲜沙律菜加帕尔马火腿,再配自家制沙律醋,真系非常开胃!烧老虎虾蒜片辣椒墨鱼汁香草酱扁意粉虎虾大大只,烧得好香口,一人一只,唔洗争。扁意粉煮得啱啱好,烟韧弹牙,每条都沾满墨鱼汁,加埋蒜片同辣椒,真系好香口。慢煮加拿大八安士猪鞍架配红莓汁话明慢煮,猪鞍架非常腍身,尤其近脂肪位。另外,红莓汁几特别,吊出猪鞍嘅鲜味。配菜一啲都唔马虎,薯仔切成细细粒,再加黑椒炒过,非常惹味。(记住Like同Share畀朋友)

沙律
新鲜沙律菜加帕尔马火腿,再配自家制沙律醋,真系非常开胃!

慢煮加拿大八安士猪鞍架配红莓汁

(记住Like同Share畀朋友)
2017-11-19