2023-09-02
⚽️碧咸都食过woo餐厅气氛似日式居酒屋,排队前要先付款点餐,餐厅只有bar枱位置,店员会大叫食物上菜🗣,然后伸过嚟比客人影相,我地系食lunch 既,咁啱见到好多日本客人🍡和牛水准几高,不过只系做两款主食: 和牛丼同和牛沾面🏠餐厅: Mashi no mashi♟️地址: 湾仔爱群道32号爱群商业大厦地下1B号舖 (中环有分店)⭐️味道:8/10💰性价比: 5/10📍和牛丼 $180和牛切成一块块薄片,用火枪微微炙烧,和牛份量多,舖满晒成个饭,上面有只晶莹既蛋黄🍳,捞饭食同时有蛋香同炙烧和牛既油脂感好正b和牛好嫩有肉汁,不过饭既份量好少,佢地装饭会磅饭既份量😂呢个饭系值得食既📍特制和牛沾面 $165另外有款辣既沾面,但我地试左呢个原味。牛骨汤底内有牛肉碎增添风味同口感,面条挂汤,口味颇浓郁,但我觉得未到好特别🤔和牛有一大片,牛肉厚度比丼饭薄,所以唔够口感同味道
🏠餐厅: Mashi no mashi
⭐️味道:8/10