2022-07-25
生日想拣一间有气氛、食物又唔错,价钱OK嘅扒房,BlackSheep集团一定唔会令你失望💥 Buenos Aires Polo Club系一间以马球为主题嘅阿根廷菜扒房,装潢设计系复古贵族风格,店员全部系外国人,而且服务极好,同时亦见到好多熟客同佢咃有讲有笑,佢哋亦会周不时嚟同你倾两句,非常热情💞 餐厅连洗手间都会听到马球赛事旁述,全间餐厅气氛好好,食牛扒时可以拣一把你钟意嘅刀🔪 庆祝生日仲会有成班人同你唱生日歌,帮你戴埋马术帽,同送即影即有,真系尴尬又难忘🤪💰18oz Chateaubriand $1098呢个2人份量嘅牛扒其实系取由西冷下方嘅牛柳厚切制成,肉质较嫩,每只牛只有5-6磅,唔系成日食到🥩 用棉布包住牛扒,再加牛香草、海盐炭烧,店员会即场系你面前切开,简直系视觉同味觉嘅享受💞 食落嫩滑又有咬口,感觉佢系一只有肌肉嘅牛,虽然无油脂感但同样好饱肚🤪 💰Cream Corn $128呢个忌廉粟米劲出色,首先忌廉系多到粒粒都痴住忌廉,加上食到啲牛油咸香🫶🏻 虽然成旧水食粟米好贵,不过应该系我全晚觉得最好食嘅菜式! 💰Fries Provenzal $98呢个薯条用左鸭油去
💰18oz Chateaubriand $1098
💰Cream Corn $128
💰Fries Provenzal $98
呢个薯条用左鸭油去炸,再加上香蒜粒、香草调味,比一般薯条更香更惹味🍟 条条都炸到好香脆,食到一半已经觉得好热气🤪
💰Grilled Pineapple $138
朋友叫我必食嘅烤棉花糖,有得自己烧烧吓几好玩💥 棉花糖入面包住咖啡味雪糕,而且仲有脆脆,外面烧到香脆再食,几开心!
🥂因为撞正BlackSheep 10周年,每人都有一杯香槟送返,当日仲带咗蛋糕去,切饼费只系$50,虽然望落唔系好多嘢但其实劲饱,觉得庆祝嚟食都唔错💞
📍Buenos Aires Polo Club
地址︰中环兰桂坊云咸街33号LKF Tower 7楼