2020-05-14 1454 浏览
今年母亲节,因为疫情关系,我地又一行10人👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦👫,所以都唔想出去食。故此,我哥建议我地不如试下锅心粥底火锅啦,有外卖自取,佢食过又觉得ok(但系另一间分店),所以我地今次就试下,以屋企位置最近就系大围分店,所以我就喺母亲节前几日就打去订啦!打到去,职员好有礼貌咁叫我留低电话号码,话稍后会whatsapp 返d菜单比我拣。喺几日嘅whatsapp过程中,佢地嘅回覆都算快,够晒方便,赞👍但可惜嘅系,我哥之前订系有锅送的,今次佢地就回覆话优惠期已过,依家无啦😌到取餐𠮶日,我地原本话约6:15去取,但因为行程早左,我5:00就立即whatsapp 问下佢地可否早d去拎,佢地好快就覆返无问题,可以立即取😁去到啦,餐厅嘅位置对于我地驾车去取餐嘅嚟讲系好方便的,因为门口就可以停车,下车比钱,取餐上车,全程唔洗2分钟😉我地10人餐,佢地只系用左一个中型纸箱加2个胶袋装有4枝汤和4碗粥的,所以都几方便拎🙂食物方面,讲下包装先,全部都pack得好好,整整齐齐(有相)🤩,有晒调味配料🤗而海鲜都算新鲜🦀🦐其他配菜都不错,最后个粥底好好味,虽大家都话好饱,但最尾都食多2碗粥🤣到价钱方面,
到价钱方面,佢地外卖自取得一个餐,每位计,$200/位,包1个粥底鲜味灵魂(肉蟹/龙虾)、5款海鲜+8款配菜,仲有粥底配料,有齐调味料~真心觉得抵食,值得一试😜
外卖自取