2020-06-12 406 浏览
疫情期间,好多人都同我一样好挂住家乡~日本!我同老伴最钟意去大阪,去亲道顿堀都一定会食御好烧(其实我以为叫大阪烧)!咁啱要去康怡买嘢,就顺便食个快dinner 怀念一下日本的味道啦!平日嘅晚上唔系太多人,疫情关系都有块版隔住傍边张枱,不过枱与枱之间距离比较近。隔左好过冇隔咁啰。 至于店员态度好好,由我地落单到煮御好烧都自动过黎帮手煮同教我地!赞!道顿崛特选御好烧 $108  ( 虾🦐,鱿鱼🦑,猪肉,八爪鱼🐙+拉面🍜 鸡蛋🥚)  呢款比较复杂,要先炒一炒个拉面,跟住落哂全部材料,整好个型。一共要反两次,每次5分钟,一共15分钟,最后要开蛋(即系煎蛋再放个大阪烧上去),好彩唔系我自己整,有店员帮手!店员仲教埋拉花!好靓又好味! 另外点了肉类精选 $88 有猪肉及牛,唔知点解唔记得左影相,煮法一样系咁煎,每边5分钟。呢个自己都识烧!好味!

道顿崛特选御好烧
肉类精选