2022-09-11
中秋节正日同屋企人做节🌕通常做节都系食中菜,哩间系利舞台,不过上到去又唔算好装潢。仲好热闹,比较亲民感觉。😋北京片皮鸭二食+香辣珍菌炒鸭粒 $446包片薄,热辣辣包住d鸭肉,加埋青瓜条韮黄条乳猪酱,好好味。本身我唔系好食鸭,但间中又几钟意食片皮鸭。不过要块包皮够薄先好食。同埋哩只鸭食落唔会好苏,好怕阵苏味。不过哩度d鸭就片得唔够薄。😋菠萝咕噜肉 $138酸甜味好适中,咕噜肉亦唔会好肥,脆浆唔会好厚。啖啖肉,正。配菜菠萝青椒都好爽脆好味。😋白饭鱼煎蛋 $128经耐冇食过哩味菜啦,不过白饭鱼唔够多,味道亦唔算重,所以好似只食到蛋。😋西兰花炒带子 $238西兰花爽脆唔会太淋,带子都中size ,不过不失。份量就比较少。但唔算好油。😋蒜香脆烧鸡半只 $168哩道鸡反而炸得好嫩口,同埋唔会好肥。鸡皮亦炸得刚刚好。😋金丝鸡蛋散 $24又系怀旧野,糖胶加蛋散,我口味唔系食得太甜,唔系太岩我,不过哩d怀旧野真系见少买少,都要珍惜下。总括中评啦,唔算话超好食,但每道菜都算ok, 价钱铜锣湾黎讲都算经济既。⭐️⭐️⭐️(5星为满)玉桃轩酒家 (利舞台广场) (铜锣湾)铜锣湾波斯富街99号利舞台广场20楼#饮饮食
😋北京片皮鸭二食+香辣珍菌炒鸭粒 $446
😋菠萝咕噜肉 $138
😋白饭鱼煎蛋 $128
😋西兰花炒带子 $238
😋蒜香脆烧鸡半只 $168
哩道鸡反而炸得好嫩口,同埋唔会好肥。鸡皮亦炸得刚刚好。
😋金丝鸡蛋散 $24
⭐️⭐️⭐️(5星为满)
玉桃轩酒家 (利舞台广场) (铜锣湾)
铜锣湾波斯富街99号利舞台广场20楼
#饮饮食食 #食好西 #周围玩 #周围食 #介绍返 #餐厅推介 #美食 #香港美食 #铜锣湾美食 #香港打卡餐厅 #打卡 #北京填鸭#玉桃轩酒家 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner