2019-07-31 671 浏览
每次系d2 place睇完戏都总会经过e间茶楼, 因为装修特别, 所以几吸睛😯😯 睇完戏谂住食个下午茶, 决定试试佢! 一入到去待应就叫我地坐一架架过山车嘅卡位, 要开门先入到去, 几得意, 好有细个去乐园玩嘅感觉, 返老还童咁😂 一坐底就有杯玄米茶, 一人一个大茶包, 唔怕冲到无哂味😊 枱面有几个餐牌, 其中一个点粉面餐牌嘅字体, 好特别, 好有旧时香港嘅感觉😊😊 我同男朋友就少少地叫左5款点心☺️☺️🥢🥢荔园鱼虾蟹, 有石班饺, 虾饺同烧卖, 卖相可爱, 味道还好🐰肠粉, 入面包住萝卜酥, 食落几特别😋黄金莲藕饼, 炸得几香口冰镇介兰, 上面铺左芝麻酱, 味道ok🐢乌龟菠萝包, 其实系菠萝叉烧包嚟, 好可爱🙈 总括而言, 所有野食味道还好, 胜在卖相精美, 而且环境特别, 系打卡之选😊😊

肠粉, 入面包住萝卜酥, 食落几特别😋

黄金莲藕饼, 炸得几香口

冰镇介兰, 上面铺左芝麻酱, 味道ok

🐢乌龟菠萝包, 其实系菠萝叉烧包嚟, 好可爱🙈

2019-07-20