2021-03-21
戈日咁啱去尖东有啲野要搞,整完啲野之后其实都有啲肚饿,尖东𠮶边相对冇尖沙咀咁多嘢食,不过要揾起上嚟都唔会话冇嘅。咁啱经过一间门口非常有特色嘅餐厅,系几有玩味嘅霓虹灯牌,吸引我嘅眼球👀然后一落地牢就系呢间火锅店。蔬菜类黎讲,首先叫咗椒盐栗米,觉得几得意所以会想试吓🤪平时食栗米都已经觉得好清甜,呢度嘅栗米当然都清甜,加咗椒盐又咸又甜都吾会话好奇怪,好有创意嘅组合。本身都几钟意食紫菜,要个汤都有紫菜🤣养生松茸昆布汤,里面真系有海量嘅海带😂啱晒我呢啲紫菜控。个汤清到不得了,真系一啲油都冇,又未至于冇味呀。炸鱼皮就食得多,脆皮鲩鱼腩又真系第1次食😳个样其实同炸鱼皮冇分别,系入面有好多条鱼骨,但原来鱼骨事先已经被炸过,食落口完全都冇会吞咗骨头嘅感觉,口感非常脆卜卜。向来都好中意食海鲜,黎到呢度当然都吾例外🤤叫咗啲贵妃蚌试试。两个人食4只我觉得啱啱好了。唔会话太多或者太少。贵妃蚌每一只都新鲜同埋清甜,冇乜海水味,几满意呢道菜。黑牛柏叶本身好少喺出面食到,一食牛柏叶就好自然咁谂起酒楼嘅点心牛柏叶,酒楼嘅牛柏叶我觉得系索晒啲汁同埋淋淋哋几好食,喺呢度就真系爽口为主,定系黎讲都偏硬🙈极上手切靓牛肉真系名不
椒盐粟米
养生松茸菌昆布汤锅
鲜脆鲩鱼骨腩
加拿大贵妃蚌
黑牛柏叶
极上手切靓牛肉真系名不虚传,一睇个样都觉得好食呀。条纹清晰,肥膏位唔算话好多,所以食戈阵唔会有太漏多脂肪嘅感觉,牛肉每一件都好鲜味,牛味香浓,有少少入口即溶嘅感觉😍
极上本地手切靓牛肉
手打牛肉丸就同出面戈啲牛肉丸分别不大,食落都算爽口弹牙。
手打牛肉丸